Copy

NYHETSBREV #4 | 2024 |
Foto: mostphotos/Hans Christiansson

Vi önskar er alla en fin valborg och vår!
Mottagare: PRO föreningar, samorg och distrikt

🖨️ Skriv ut en utskriftvänlig PDF utan bilder av PRO informerar >

📮 Vidarebefordra PRO informerar >

🌐 Läs PRO informerar i webbläsaren >

🗃️ Läs tidigare utgivna PRO informerar >

🖊️ Redaktör: Anneli Nygårds

📷 Bilder: Mostphotos, PRO, PRO Mervärde & PRO Medlemsresor

📰 Nästa nummer utkommer 21 maj


Från PRO:s riksorganisations kansli

Nyheter från Medlemsservice

Kostnad för SMS 
På grund av fortsatta prishöjningar från de svenska operatörerna höjer vår SMS-leverantör samtliga kunders SMS-pris. Från och med 1 juni 2024 höjs därför kostnaden för SMS till 0,45 kronor inklusive moms. 

Avisering och utbetalning 
Ni hittar fullständigt schema för avisering, utbetalning och uteslutning på www.pro.se/intranatet i mappen “Avisering, uteslutning och utbetalning”.  


Viktiga datum:  
·     2023-04-30: Förfallodatum aktuell avi  

·     Vecka 19: Utbetalning av medlemsavgifter till föreningar och distrikt 

·     Vecka 19: Avi 3 skickas  


OCR-nummer i rapporten “Medlemmar inte betalat”  
OCR-nummer för befintliga och nya medlemmar som inte betalat avgiften genereras per automatik i rapporten “Medlemmar inte betalat” när vi tar ut avi för avisering. Efter aviseringsdatum måste vi uppdatera OCR-nummer för nytillkomna medlemmar och icke-betalande medlemmar som gjort ändringar manuellt. Vi uppdaterar OCR-nummer kontinuerligt men kommer ta fram en rutin där det framgår exakt när uppdatering sker. Vi kommer att informera er när denna rutin är på plats.  

Ny säkrare inloggning via BankID från och med 1 maj
Från och med 1 maj kommer det inte längre vara möjligt att logga in med BankID i medlemssystemet, hemsidan och PRO Mervärde genom att ange personnummer. Om du inte har BankID på den enhet inloggning sker behöver du istället scanna en QR-kod. 

Det nya inloggningsförfarandet är tvingande för samtliga myndigheter, företag och organisationer och syftar till att skydda både användare och e-tjänster.


Hur använder du PRO informerar?
På PRO riksorganisation vill vi förbättra den interna kommunikation. Vi ser över innehållet av PRO informerar och hur det används och kommuniceras vidare. Vi skulle behöva era synpunker som mottagare av detta nyhetsbrev så vi kan kommunicera viktig information till rätt personer. Vi vill ha ditt svar senast 10 maj.

Till enkäten

Nyheter från Medlemsvärvning

Medlemsförmån – rabatt på försäkringar från Folksam
På https://www.folksam.se/forbund/pro/servicesida hittar du som är förtroendevald bra information och en presentation om PRO:s försäkringar.
Många medlemmar är inte medvetna om att de får PRO-rabatt på sin hemförsäkring hos Folksam. Man får dessutom 5 timmars juridisk hjälp av Familjens Jurist per kalenderår om man tecknat hemförsäkring i Folksam via sitt medlemskap.


Livsviktig information om HLR i PRO
PRO har startat ett samarbete med Svenska rådet för hjärtlung-räddning
och får möjlighet att använda deras interaktiva webbutbildning (15 min).
 
Tillsammans har vi tagit fram ett informations- och utbildningsmaterial som finns på intranätet. Läs mer i informationsbladet.
 
PRO:s målsättning är att sprida utbildningen till medlemmarna för att erbjuda grundläggande kunskaper om hur man agerar vid ett hjärtstopp.
 
Länk till intranätet: https://pro.se/intranatet
Välj Ditt uppdrag och HLR i PRO

HLR i PRO – Informationsblad


Webbinarium för kassörer 17 maj
Sedan samarbetet med Fortnox inleddes i höstas har vi anordnat en rad digitala träffar med kassörerna. Några har spelats in och finns på intranätet. Nästa träff, 17 maj, kommer att handla om swish, kontanthantering, Trippelskrapet med en frågestund på slutet. Ingen föranmälan krävs. 

Läs mer i informationsbrevet

Ny hemsida för PRO
Just nu pågår ett utvecklingsarbete för att förbättra PRO.se. Det innebär att vi kommer att ha en helt ny hemsida att jobba med i höst. Vi kommer att fortsätta att använda Sitevision som verktyg så förändringen för webbredaktörerna kommer inte att bli så stor. Däremot kommer vi alla att behöva hjälpas åt med att flytta det innehåll som vi vill ha med oss till den nya hemsidan. Planen är att distrikt, samorganisationer och föreningar ska få tillgång till den nya sajten i början av juni för att kunna bekanta sig med strukturen och sedan migrera det innehåll som behöver migreras inför lansering som planeras till början av september.
 
Frågor och svar hittar ni på ”intranätet” Frågor och svar PROs nya webbplats 20240421. Om du inte hittar din fråga där kan du kontakta medlemsservice.


PRO Folkhögskola

Kom och gå vår aktuella och intressanta kurs i Huddinge i höst!
Hållbarhet – Vad betyder det för människan och planeten?
Det här är en kurs där vi utforskar hållbarhet och dess betydelse för planeten och människan. Vi utgår från FN:s globala mål i Agenda 2030 som antogs av världens länder i FN 2015 för omställningen till en mer hållbar värld. Vi undersöker nuläget för demokratin och hur klimatförändringarna påverkar oss. Sista ansökningsdag 31 april! Välkommen med din ansökan!

Anmälan och mer information

Natur och friluftsliv – för friskvårdsansvariga och aktivitetsledare på PRO Folkhögskola
Är du friskvårdsansvarig eller aktivitetsledare inom PRO? Vill du få inspiration, friluftsglädje och nya idéer tillsammans med andra? Vill du vara med och utveckla naturaktiviteter? Då är det här kursen för dig! 

Läs mer och anmäl dig till hösten kurs här

PRO Medlemsresor

Upplev Sverige – ett fantastiskt äventyr!
Välkommen till det land där magnifika skogar möter glittrande sjöar och historiska slott vilar vid sidan av moderna städer. Sverige är inte bara ett land, det är en upplevelse för alla sinnen!
För naturälskaren finns det inget som slår den orörda skönheten i svenska landskapet. Utforska och njut av den friska luften och tystnaden som bara kan hittas i Sveriges vidsträckta naturområden. Oavsett om du är ute efter äventyr eller avkoppling, kultur eller natur, så har Sverige allt du behöver för en oförglömlig resa.

Läs mer om din Sverigeresa här

PRO Mervärde

Nyhet – mobilabonnemang hos Fello.
Den lilla operatören med stort hjärta.  

Fello är en ny samarbetspartner till PRO Mervärde och de har tagit fram två unika och fördelaktiga mobilabonnemang för medlemmar i PRO. 

De erbjuder fria samtal inom Sverige, oanvänd surf sparas upp till 25 GB och självklart ingen bindningstid. 
Reser du inom EU/EES kan du använda din mobil precis som hemma – din surfmängd gäller även här, utan extrakostnader.
Läs mer om abonnemangen på PROmervärde.se
Villkor: Erbjudandet är giltigt t. o. m. 2024-12-31.

Facebook Facebook
Website Website
Email Email
Copyright © 2024 Pensionärernas riksorganisation, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp